Arkiv 2006

Den här sidan är en arkivsida.
Uppgifter och länkar på sidan är inte nödvändigvis korrekta.

This page is an archive.

The information and links on the page are not necessarily correct.

 

 


Startsida
Kontakt
Länkar
bild
Press
bild
Vi tycker

Lars Andersson
Naturskyddsföreningen i Norrbottens län
ordförande
Lars Andersson
076-789 59 64

 


www.naturskyddsforeningen.se

www.faltbiologerna.se

 


Vi samverkar med


 

Arkiverat 2006


2006-10-07

Succé! – 164 personer upptäckte gammelskogen

Naturskyddsföreningen i Norrbotten anordnade i samverkan med kommuner, Länsstyrelsen i Norrbottens län och Tornedalens folkhögskola 12 helgkurser med temat ”Upptäck gammelskogen”. Kurserna genomfördes under augusti och september 2006.
Kursledare var några av Nordens främsta kännare vad gäller gammelskog; Frederic Forsmark, Jan Henriksson, Mats Karström, Martina Nygren och Olli Manninen.

Läs mer om skogskurserna här2006-06-29

Grattis Mats Karström!

Jokkmokks kommuns kultur- och fritidsnämnd har enhälligt utsett Mats Karström till årets kulturstipendiat. Han får priset för sitt långvariga arbete för natur- och miljöfrågor. Motiveringen lyder: ”Han har genom sitt arbete satt kommunen på den biologiska kartan genom upptäckt av arter vars växtplatser inte tidigare varit kända i övre Norrland.”
Mats arbete med ”Steget före” är en ytterligare anledning till stipendiet.

Läs mer i NSD


2006-06-24

Kungsörnsbo förstört

I midsommarhelgen upptäcktes att ett kungsörnsbo ca 20 km NO om Vittangi förstörts. Boträdet var fällt och boet bränt. Boet upptäcktes ursprungligen av Jan Henriksson i samband med en midsommaraktivitet som Naturskyddsföreningen i Norrbotten genomförde vid sjön Uijajärvi 1999. Boet hade då en lyckad häckning med en unge.

Läs mer här


2006-06-19

Riksstämman 2006 i Karlstad

Svenska Naturskyddsföreningen har riksstämma vart annat år. Riksstämman 2006 hade samlat ca 300 naturvänner från hela landet. Från Norrbotten var vi ett knappt tiotal medlemmar som åkte ner. Oerhört mycket hände på de dagarna.

Läs mer här och se bilderna


2006-05-29–30

En tråkig skogs(?)exkursion

Patrik Nygren, skogskoordinator i Västerbotten och skogskämpen Björn Mildh från Piteå, anordnade en minnesvärd exkursion i det överavverkade landskapet i Skellefteå kommun och brott mot FSC i Arvidsjaurs kommun. Deltagarna från bl.a. SNFs riksstyrelse fick en skrämmande inblick i hur Holmen Skog och Sveaskog sköter sitt skogsbruk utanför allfarvägarna. Vi som var med upplevde inte att det var en skogsexkursion vi var med på …

Se bilder från exkursionen här


2006-05-27

Grattis Björn Mildh till priset!

Naturskyddsföreningen i Norrbotten vill gratulera skogskämpen Björn Mildh till det fina Steget Före priset som han erhållit för sitt arbete för våra skogar i Norrbotten.

Läs mer här


2006-05-26

Luleå Naturskyddsförening kritiserar landshövdingen

Norrbottens landshövding P-O Eriksson har sedan sitt tillträdande kontinuerligt försvarat produktionsmålet inom skogsbruket. Den ensidiga framtoningen har lockat fram otaliga debattörer utan kunskap om vad och varför våra värdefulla, Europas finaste, gammelskogar ska skyddas.

Läs mer här


2006-03-13

Aapua by fick naturvårdspriset 2005

Naturskyddsföreningen i Norrbottens läns naturvårdspris 2005 tilldelades Aapua by. Motivering var det långvariga miljöarbete som byns invånare bedrivit och som nu kulminerat i de sju vindkraftverken på berget Etu-Aapua. Priset utdelades i samband med invigningen av vindkraftsparken i Aapua den 13 mars 2006.

Läs länsstämmans motivering och uttalande här


 

 

Arkiverat
2006

Naturskyddare

Kretsarna (kommuner)

Arjeplog
Arvidsjaur
Boden
Gällivare
Haparanda
Jokkmokk
Kalix
Kiruna
Luleå
Pajala
Piteå
Älvsbyn
Överkalix
Övertorneå

Aktiviteter i hela landetVälj alltid BRA MILJÖVAL


Naturskyddsföreningen i Norrbottens län finns nu även på


 


Webbansvarig: Urpo Taskinen
Uppdaterad
2010-05-31

wordpress com stats plugin