Upptäck Gammelskogen i Övertorneå

Vill du vara med och bevara Norrbottens skogar, eller är du sugen på mysiga och lärorika skogsutflykter som kommer att få dig att se vår norrbottniska natur på ett nytt sätt? Under kursen får du lära dig känna igen gammelskog och veta mer om vilka växter, svampar och djur som lever där. Du lär dig också mer om varför våra skogar är så viktiga för biologisk mångfald, vårt välbefinnande och för klimatet.

Vår kursledare Sebastian Kirppu är en av Sveriges mest framstående skogsbiologer. Han har inventerat naturskogsmiljöer och jobbat med naturvärdesbedömning i mer än tjugo år för länsstyrelsen, skogsstyrelsen och skogsbolag. Framförallt har han ett mycket starkt ideellt engagemang för att främja och bevara naturskogens biologiska mångfald.

Kursens fokus är att lära sig läsa skogens naturvärden. Vi tittar på olika arter och deras ekologi. Hur ser egentligen en gammelskog ut? Vi kommer också att ta oss tid för att fika och umgås. I gott sällskap med andra skogsintresserade njuter vi av det vackraste som finns, naturskogen och dess biologiska mångfald.

Vi träffas under en helg och har en teorikväll via Zoom på fredag 3/9 samt två exkursionsdagar i skogarna runt Övertorneå den 4 – 5 september.

Naturskyddsföreningen i Norrbotten bjuder in till skogskurser i alla länets kommuner under 2021. Du behöver inte ha några förkunskaper eller vara medlem i Naturskyddsföreningen. Att delta i kurserna är kostnadsfritt. Lunch ingår. Antalet platser är begränsat.

Kurserna genomförs med hjälp av LONA-bidrag, stöd från Luleå, Boden, Piteå och Haparanda kommun, med finansiering från Naturskyddsföreningen och i samarbete med Studiefrämjandet.

Välkommen!

Anmäl dig senast den 15/8! Anmäl dig här: https://www.studieframjandet.se/norrbottens-lan/gustav-arrangemang/kurser/2021/september/upptack-gammelskogen-i-overtornea-/

Bild: Staffan Widstrand/Skogsmissbruket.org

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.