Välkommen till Naturskyddsföreningen i Norrbottens skogsnätverk!

Tillsammans arbetar vi för att skydda och vårda våra skogar, som är viktiga både för den biologiska mångfalden, klimatet. Vi strävar efter att främja hållbart skogsbruk och att skapa medvetenhet om skogens betydelse för ekosystemen och det lokala folket. Genom samarbeten, utbildningar och informationskampanjer arbetar vi för att alla ska få en djupare förståelse för skogens rikedom och de hot som den står inför.

Bli en del av vårt engagemang för en frisk och levande skog!

 

Vitryggig hackspett

Den vitryggiga hackspetten behöver sammanhängande gamla lövskogar med mycket död ved – miljöer som till stor del har försvunnit från Sverige. Ideellt engagemang är nödvändigt för att hjälpa den vitryggiga hackspetten i Sverige. Anmäl ditt intresse idag!

Läs mer

Hyggesfritt skogsbruk

Naturskyddsföreningen i Luleås skogsgrupp för hyggesfritt skogsbruk har under ett flertal år arbetat med bland annat att Luleå kommun ska bruka sitt skogsinnehav hyggesfritt.

Läs mer

Forskningsresan

Ett av landets främsta utbildningstillfällen för att lära sig känna igen skyddsvärda skogar och dess arter är troligen den så kallade ”Forskningsresan i Naturvårdens utmarker”. Eldsjälen Anders Delin drog igång resorna 1991 och numera är de ett samarbete mellan Skydda Skogen och Naturskyddsföreningens ideella krafter.

Läs mer

Kurser och utbildningar

Kunskap är lätt att bära. Vill du lära dig mer, fördjupa dig i något eller är helt nybörjare med ett brinnande intresse för skogen? Kika in här lite då och då för att se vilka kurser som är på gång.

Läs mer

Vi tycker till

En stor del i arbetet för våra skogars framtid är att vara skogens röst. Här hittar du överklagningar, FSc-anmälningar, debattartiklar och andra mediala uttalanden.

Kontakta oss

Vi är många som engagerar oss men vi behöver bli fler! Hör av dig så hjälper vi dig vidare att hitta just din plats i skogsnätverket.

Mejla oss