Vässa pennorna! Nu är det dags att skriva motioner till länsstämman 2023!

 

Naturskyddsföreningen är en folkrörelse och en demokratisk förening. Det innebär att alla medlemmar har rätt att komma till tals och påverka föreningens verksamhet.

Naturskyddsföreningen i Norrbottens länsstämma äger rum fysiskt i Luleå den 23 april 2023 kl 09:00. Naturskyddsföreningen i Norrbottens läns stadgar slår fast att enskilda medlemmar såväl som kretsar har rätt att motionera till riksstämman. Alla motioner som kommit in till Naturskyddsföreningen i Norrbotten senast den 24 mars 2023 tas upp för beslut på länsstämman. Att skriva en motion till länsstämman är ett av de viktigaste sätten göra sin röst hörd och hålla föreningsdemokratin levande och nu är det alltså dags att börja skriva din motion!

Det är varken svårt eller krångligt att skriva en motion

Att skriva en motion behöver inte vara svårt, det handlar egentligen bara om att sammanfatta din åsikt om vad du vill förändra och varför. Men det finns viss formalia som styr hur en motion ska utformas, därför finns det en mall som du ska använda när du skriver din motion. Den hittar du här (word, laddas ner)!

Om du vill öka chansen för att din motion ska gå igenom på stämman är det klokt att fundera igenom den ordentligt och vässa argumenten. Som stöd i motionsskrivandet finns det ett dokument med instruktioner, tips och trix för hur du skriver en lyckad motion, det hittar du här!

Så här lämnar du in din motion

När du har laddat ner mallen och skrivit din motion (på datorn) skickar du den till kansli.norrbotten@naturskyddsforeningen.se eller till någon i styrelsen eller till regionkansliet. OBS! Motionen måste vara oss tillhanda senast den 24 mars 2023.

Vad händer när du lämnat in din motion?

När du har skickat in din motion får du en bekräftelse via mejl att motionen har tagits emot, så glöm inte att ange din mejladress. Alla inlämnade motioner behandlas därefter av länsförbundets styrelse. Länsförbundet skriver sedan ett yttrande om varje motion, alltså hur de ställer sig i frågan, tillsammans med förslag till hur de anser att stämman bör ställa sig till motionen. Motionerna skickas sedan ut med stämmohandlingarna innan länsstämman.

Lycka till, vi ses på länsstämman i mars!

Dela

Kommentera

2 thoughts on “Vässa pennorna! Nu är det dags att skriva motioner till länsstämman 2023!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.